Friday, January 25, 2013

DMX 4-kanaliline kontroller PAR56 vol 2

Sai ostetud Oomipoest uus PAR56 projektor firmalt Skytronic selle mõttega, et kopeerin mugavalt vana disaini, lisades projektori juurde oma pisikese 4-kanalilise DMX512 kontrolleri.
Paraku selgus, et elu on ikka edasi läinud ja konkreetsel mudelil oli nelja DMX kanali (Red, Green, Blue, Dimmer) asemel 5 DMX kanalit ning nende järjestus ka pisut teistsugune (Dimmer, Red, Green, Blue, Strobe). Sellele vaatamata pidanuks vana kontrolleriga saama põhifunktsioone kontrollida, aga tühja...
Esmalt tuli korrigeerida DMX signaali kuju vastamaks täpselt Wikipedias kirjeldatule. Korralik IDLE nivoo, BREAK signaal, MAB jne). Esimese disaini juures olin IDLE 0-nivoo peale jätnud, aga vana projektor selle peale ei protesteerinud. Muutsin sobivalt väljastatavas signaalis kanalite järjekorda ja viiendat kanalit võis hoopis ignoreerida, kuna puhast Strobe kanalit ei kavatsenudki kasutada - see oli sigaaeglane - kiireim vilkumine oli umbes sekundilise intervalliga, aeglaseim minutites! Juhendi järgi pidanuks ka RGB kanalite peal väärtused 127-255 tähendama Stobe funktsionaalsust, aga jällegi tühja ... kogu koodivahemik 0-255 oli värvi heleduse reguleerimiseks. Nii et mingi tüng.
Strobe väärtus '0' tähendas "no stobe" ja nii sai programmi ka muudetud.
Teiseks ei tahtnud PAR56 külmstardist kuidagi DMX signaalile reageerida - väga visalt vahel õnnestus käima saada, "kuumalt" ikka toimis. Katsetamise käigus selgus, et algul tuleb anda DMX signaal koos korraliku Strobe väärtusega (255) ning kusagil sekund hiljem Strobe nulliks teha. Jälle paar iseenesest mõttetut koodirida juurde, aga see oli pisiasi.
Lõpuks põles veel üks punane valgusdiood läbi, jättes projektoril tummaks 4 järjestikust LED-i. Püüdsin nii Elfast kui Oomipoest saada ekvivalentse valgusjõuga asendust valgusvihuga ~15 kraadi, aga päris nii head ei leidnudki. Teiste hulgas üks pisut kööbakam siiski silma ei paista.

Igatahes lõpuks värk toimis! I did it again! [25.01.2013]


No comments:

Post a Comment

Followers