Monday, July 23, 2012

Koduvaht

Juba õige mitmes versioon kodusest uksekellast sündmuste logijast. Arvestab keskmise korteri-majaga, kus on 2 sissepääsu, õuevärav, garaaž jms. Hea märgata kui väravast käiakse, millal on keegi ukse taga kella andmas käinud, kas postkasti on midagi pandud jms. Ei asenda kaugeltki mitte professionaalset valvesüsteemi, aga täiendab seda, olles samas unikaalne ja omanäoline.

Spetsifikatsioon:
  • 3 optiliselt isoleeritud digisisendit (logitakse avatud-suletud, kaasneb helisignaal)
  • 2 tavalist digisisendit (logitakse avatud-suletud, kaasneb helisignaal)
  • 3 erinevat uksekella sisendit (logitakse), igaühele sõltumatu monofooniline meloodia või MP3
    • üks uksekella sisenditest on optiliselt  isoleeritud
  • 2 temperatuuriandurit
  • Logimälu sügavus 1023 sündmust
Baseerub PIC18F2520-l, võrgupingest sõltumatu reaal-aja kellaga (DS1307).Tarkvaraliselt paras pähkel - monofoonilise muusika esitamine nõuab taimeritega parajat mängimist, displei vajab kontrollimist ja juhtnupud jälgimist (üle I2C liidese). Monofoonilise muusikaga oli pigem lihtne, lahenduse printsiibid olid omal varnast võtta juba kunagiste tipi õpingute aegadelt 80-te algul kui sai ehitatud esimesed monofoonilise muusikaga uksekellad.
MP3-mängijana on kasutatud laiatarbe mälupulk-mängijat (baseerub SIGMATEL Inc. kiibil STMP35XX), mida saab juhtida tema juhtnuppudele vajutuste emuleerimise kaudu - nõudes optilist lahutamist ülejäänud ahelatest ja omaette taktiga komponendi taimingu ning vastavate signaalijärjestustega mängimist. MP3 väljundi digimürast päästmiseks tuli tekitada võimendile (TDA2822M kiibil) galvaaniliselt lahutatud toide.
Korpuseks sai vana 9600 bps modemi oma :-)
Ekraanil on näha jooksev aeg, sise- ja garaaži temperatuur (talvel võib minna alla nulli ja kartulitega-hoidistega võib juhtuda siis üht-teist ebameeldivat).
Teisel real on viimase sündmuse aeg ning kolmandal selle kirjeldus.

Alumine pisike ekraan kuulub MP3 mängurile.
Nuppe on minimaalselt - logi vaatamine, kellamuusika valik ja kellaaja sättimine. Tjah, seade ei salvesta sündmusi kui elektrit pole, aga elektri tagasitulek ise on üks sündmus, mis pannakse kirja.




No comments:

Post a Comment

Followers